Meer mogelijkheden met Bellen over Internet

voip_152
Geschikt voor thuis en zakelijk gebruik
  • Veel voordeliger bellen naar de hele wereld
  • Gebruik gewoon uw bestaande telefoons
  • Geen aparte telefoonlijn (abonnement) meer nodig
  • Uitgebreide doorschakelmogelijkheiden
  • Gratis Voicemail en Voicemail2Email

vanaf € 2.48 /mnd


Welkom bij divinet.nl digitale telefonie !

divinet.nl biedt u vandaag de mogelijkheid om over te stappen op digitale telefonie. Dat is bellen over uw bestaande breedband internet aansluiting (bijv. over ADSL of kabel). Het is niet langer meer nodig om naast uw Internet aansluiting een aparte telefoonaansluiting te hebben, met alle extra kosten van dien.

U kunt kiezen uw bestaande telefoonnummers mee te nemen of nieuwe aan te vragen.

divinet.nl biedt u de volgende voordelen:

  • Veel voordeliger bellen naar de hele wereld en gratis bellen tussen divinet.nl abonnee's
  • Geen aparte telefoonlijn (abonnement) meer nodig
  • Maximale vrijheid: divinet.nl VoIP werkt over elke bestaande breedbandverbinding; u bent dus niet gebonden aan een bepaalde kabel of ADSL aansluiting (zoals bij InternetplusBellen van KPN)
  • Handige self-care webinterface: hier vindt u uw belspecificatie, regelt u uw meervoudige groeps- en doorschakelingen (follow-me) of creeert u uw eigen verkort nummerplan

Meer uitleg

uitleg01.jpgDe nieuwe informatie super snelweg is af. Meer dan 80% van alle Nederlandse huishoudens heeft een breedband Internet aansluiting, hetzij via ADSL danwel via de kabel. Hiermee loopt Nederland voorop in de Europese markt.

Iedereen is het er over eens: de dagen van de telefonie zoals we die nu kennen zijn geteld. Het huidige smalbandige circuit-geschakelde telefonienetwerk is niet langer nodig nu het breedbandig pakket-geschakeld Internet een feit is. En ten overvloede: U heeft geen computer nodig om digitaal te kunnen bellen. VoIP van divinet.nl is geen Skype, maar een telefonieoplossing zoals U die gewend bent: bellen met een "gewone" telefoon, ook al zal deze telefoon steeds ongewoner en veelzijdiger worden!

Maar divinet.nl gaat nog veel verder: in tegenstelling tot bijv. KPN's InternetPlusBellen bent U met de telefonieoplossing van divinet.nl niet gebonden aan een bepaalde ADSL provider. VoIP van divinet.nl werkt daar waar u beschikking heeft over Internet. De nieuwe dimensie van flexibiliteit, vrijheid en ongebondenheid, waar u zich ook bevindt.

uitleg02.jpgOok andere randvoorwaarden voor succesvolle introductie van telefonie over Internet Protocol ofwel Voice over IP (VoIP) zijn inmiddels vervuld. Zo is er inmiddels een internationaal geadopteerde standaard voor signalering (SIP) en een breed scala van geschikte randapparatuur. U kunt kiezen voor nieuwe IP telefoons en/of telefooncentrales die u direkt kunt aansluiten op uw LAN of router. Er zijn zelfs zg. soft switchboards waarmee receptionistes middels een touchscreen binnenkomende gesprekken kunnen doorschakelen.

Desgewenst kunt u er ook voor kiezen uw bestaande telefonie apparatuur te blijven gebruiken. U sluit dan een zg. analoge of digitale telefoonadapter aan tussen uw LAN/router en uw bestaande telefoon of telefooncentrale. Zo kunt u uw huidige telefonieapparatuur blijven gebruiken en toch de voordelen genieten van digitale telefonie.

uitleg03.jpgOok de regelgever heeft de benodigde voorwaarden gecreeerd voor nieuwe aanbieders van VoIP diensten. Elk bedrijf kan een telefonieoperator worden; er is geen licensie meer nodig, slechts een aanmelding bij OPTA. De drempel is met opzet erg laag gemaakt om innovatie en marktwerking vrij spel te geven. Ook hierin loopt Nederland voorop.

Met de intrede van VoIP is ook de ultieme vorm van ontbundeling van netwerk en dienst een feit. Een klant kan breedband Internet afnemen bij provider A en VoIP telefonie bij provider B. Dit model biedt vele mogelijkheden voor de nabije toekomst om nieuwe diensten aan te bieden. U kunt denken aan webconferencing, de online videotheek, diverse bewakingsdiensten, etc. We staan nog maar aan het begin van een nieuw communicatietijdperk.

Communicatie zal over 5 jaar een geheel ander begrip zijn dan wat we er vandaag de dag onder verstaan. divinet.nl is met VoIP begonnen deze toekomst te creeren en nodigt u uit de stap naar de communicatie van de toekomst (CoIP) te maken. Laat u verrassen!

Doe mee aan de revolutie: de digitale telefonie van divinet.nl.

Wat is VoIP ?

Bij Voice over IP of VOIP wordt het internet of een ander IP-netwerk gebruikt om spraak te transporteren. Hierdoor wordt telefonie mogelijk op datanetwerken en ontstaat de mogelijkheid om de traditioneel gescheiden werelden van spraak en data samen te voegen. Hierdoor is nog slechts één infrastructuur nodig en kunnen bovendien nieuwe producten en diensten worden ontwikkeld. Het werken met op VOIP gebaseerde telefooncentrales is binnen grote bedrijven inmiddels gemeengoed geworden.

Praktische Voordelen
Een voordeel is dat een telefoonnummer gekoppeld kan worden aan een telefoon onafhankelijk waar deze zich bevind, waardoor een telewerker ook thuis via zijn/haar telefoonnummer bereikt kan worden. De telewerker heeft alleen een breedbandverbinding nodig. Het telefoonnummer kan dus met de werknemer meereizen, waarheen dan ook. Voorheen kon dat alleen door het nummer door te schakelen naar het huisadres en dat brengt kosten met zich mee.

Een ander voordeel binnen de kantoor omgeving is dat volstaan kan worden met minder bekabeling omdat de VOIP telefoons aangesloten worden op het ethernetwerk,de telefoons kunnen dus over bestaande databekabeling worden aangesloten.

Kwaliteit
Ook de kwaliteit van het signaal is beter. Te goed zelfs, volgens gebruikers van het eerste uur, omdat de lijn door het gebrek aan ruis 'dood' leek. Bij VOIP-telefoonsystemen kan 'Comfort Noise' worden toegevoegd, een systeem dat niets meer doet dan het toevoegen van een lichte ruis aan het signaal. Let wel: "kwaliteit van het signaal" is iets anders dan "gesprekskwaliteit". De kwaliteit van het gesprek hangt in de praktijk af van de kwaliteit van de breedbandverbinding.

Schaalbaarheid & Integratie
De schaalbaarheid van VOIP is een enorm voordeel, met traditionele ISDN bundels bent u altijd gebonden aan het maximum aantal kanalen per fysieke lijn. Met VOIP kunt u onbeperkt lijnen en nummers blijven toevoegen. Een extra extentie voor een nieuwe medewerker kan door ons binnen een uur geregeld zijn.

Integratie van verschillende diensten kan met Voice over IP makkelijker worden. Denk hierbij aan gezamenlijk aan een document werken tijdens een gesprek of videoconferencing of aan koppelingen met databases, gedeelde adresboeken of telefoonboeken. De extra mogelijkheden en flexibiliteit die VOIP biedt kan veel belangrijker zijn dan de kostenbesparing die haalbaar is.

Lokatie onafhankelijk
Bedrijven met meerdere vestigingen kunnen met Voice over IP optimaal gebruikmaken van hun breedbandverbindingen door dezelfde bandbreedte voor voice verkeer en dataverkeer te gebruiken. Het is bijvoorbeeld mogelijk de telefooncentrale te delen met meerdere lokaties, zelfs wereldwijd. Dat levert een enorm kostenvoordeel op. Dit is zeer interessant voor internationale gesprekken onderling. Gesprekken tussen verschillende vestigingen van een bedrijf zijn gratis, dat geldt ook voor bellen met een thuiswerker.

Bij analoge telefonie is een telefoonnummer gekoppeld aan een locatie. Bij VOIP is een telefoonnummer gekoppeld aan een VoIP account (gebruikt in hardware of software). De locatie van het VoIP account is daarbij willekeurig. Een VoIP toestel kan daarmee functioneren op iedere locatie waar het toestel verbinding heeft met het internet. Ook binnen bedrijven zijn toestellen eenvoudig te verplaatsen zonder dat dit invloed heeft op het telefoonnummer of het functioneren van het toestel.

Beschikbaarheid
De achilleshiel van de klassieke telefonie is de lijn tussen de bedrijfscentrale en de wijkcentrale. Bij uitval van een aansluiting kan alles weg zijn. Met de toepassing van VoIP wordt gebruik gemaakt van standaard netwerkprotocollen die zich als normaal dataverkeer laten behandelen. Het is dan bijvoorbeeld mogelijk meerdere breedbandverbindingen te gebruiken, waardoor bij uitval van een enkele lijn de verbinding met de buitenwereld niet verbroken wordt. Ook is het mogelijk dat wanneer uw VOIP telefoon niet aktief blijkt om wat voor reden dan ook het nummer doorgeschakeld wordt naar bijvoorbeeld voicemail of een GSM-nummer, zodat een storing meteen ondervangen wordt.

Tarieven

VoIP account Basic (voor particulieren en thuiswerkers)

Een VoIP account Basic biedt meestal voldoende mogelijkheden voor particulier gebruik en is beperkt uitbreidbaar. Indien u toch meer netnummers nodig heeft kunt u een tweede VoIP account Basic bestellen of overstappen naar een VoIP account Business.
- Maximaal 1 netnummer per account (inbegrepen)
- Standaard 1 netlijn per account, optioneel 2 netlijnen
De kosten zijn slechts € 2.48 per maand, een 2de netlijn kost € 0.50 per maand extra.

VoIP account Business

Een VoIP account Business is toegespitst op zakelijk gebruik en biedt uitgebreide mogelijkheden.
- Onbeperkt aantal nummers per account (kies hieronder minimaal 1 nummer)
- Standaard 2 netlijnen per account, meer lijnen optioneel
- Gratis doorschakelfunctionaliteit
- Auto-attendent is optioneel mogelijk.
- U heeft de mogelijkheid om interne nummers te reserveren om interne toestellen de definieren. Hiermee creeert u uw eigen digitale telefooncentrale.
De kosten inclusief 1 netnummer zijn € 4.50 per maand

De kosten voor een VoIP account business zijn als volgt:

Optie Aantal Setupfee* Maandelijks*
 
VoIP account Business
(geen nummers inbegrepen)
1

 

€ 2,50 / maand
Netnummers enkelvoudig (Nieuw) per stuk € 14,95 € 2,00 / maand
Netnummers 10-blok (Nieuw) per blok € 74,90 € 20,00 / maand
Netnummers enkelvoudig (Nummerbehoud) per stuk € 24,95 € 2,00 / maand
 
Toestel/groepnummer enkelvoudig per stuk € 4,95 € 1,00 / maand
Toestel/groepnummer 10-blok per stuk € 14,90 € 5,00 / maand
Toestel/groepnummer 100-blok per stuk € 75,00 € 25,00 / maand
       
Extra lijnen (2 lijnen inclusief) per stuk   € 0,50 / maand
Auto-attendants per stuk   € 5,00 / maand
       
Alle genoemde tarieven zijn excl. BTW

Klik hier om nu uw divinet.nl VoIP abonnement te bestellen.

contracten kennen een minimale termijn van 1 jaar.

Meer voor minder

Zo spaart U direkt al tientallen euro's per maand op uw vaste abonnementskosten als U overstapt op VoIP van divinet.nl. Daar bovenop komen nog uw besparingen op gesprekskosten. Tenslotte betaalt U helemaal niets voor gesprekken naar andere VoIP van divinet.nl abonnee's. Dat kan aardig oplopen voor bedrijven met meerdere vestigingen, in binnen- en buitenland!

Terwijl U bespaart op uw telefoonnota krijgt U meer waar voor uw geld en bent U klaar voor de telefonie van de toekomst. Meer voor minder dus.

Gesprekstarieven

Nationaal: (geldig vanaf 01-02-2019)

Bestemming   Ex. BTW
    starttarief per minuut
       
Nederland- Vast net   0,0650 0,0195
Nederland- Mobiel   0,0650 0.0790

 

 

Buitenland:

Bestemming Setup Piek Dal Nacht &
weekend
 
Australie €0,0420 €0,0500 €0,0500 €0,0500
Belgie €0,0420 €0,0320 €0,0320 €0,0320
Duitsland €0,0420 €0,0250 €0,0250 €0,0250
Frankrijk €0,0420 €0,0300 €0,0300 €0,0300
Israel €0,0420 €0,0750 €0,0750 €0,0750
Italie €0,0420 €0,0350 €0,0350 €0,0350
Verenigde Staten €0,0420 €0,0250 €0,0250 €0,0250

Klik hier voor de volledige lijst.